Den 22.4 blev sidste runde i Kolding Vinter EMT spillet. I gruppe A var rating favoritterne Simun Anthoniussen, Nikolaj Kjær og med Jesper Kallesen som outsider. Uden at kende andre skakspilleres program i Syd- og Sønderjylland tør jeg godt skrive, at han er den der deltager i flest turneringer og spiller mest skak. Derfor var det fint han havde lagt vejen forbi Kolding for at deltage. Nikolaj tog revanche fra nogle lidt sløje resultater i klub- og holdturnering og fik 4 af 5 points, mens omtalte Jesper fra Vojens tog andenpladsen med 3½. Simun fra Springeren måtte nøjes med 3 point og et mindre ratingtab.

På billedet ses Nikolaj L. Kjær, Jesper Kallesen og Erling Rasmussen, Læseforeningen (lidt sjovt navn for en skakklub – kunne forstå hvis det var en bogklub). Jeg har siden fået denne forklaring af Erling.

Før 1900 stiftede man Læseforeningen, en forening hvor byens bedre borgere mødtes for at læse aviser, bøger og mødes med ligesindede fra overklassen. Man kunne også låne bøger da bibliotekerne dengang var ret begrænset. Det var en rig forening med egen luxus villa i centrum og med servering. Der var nærmest tale om en loge da der skulle være flere der anbefalede for man kunne blive optaget. Tiltalen var meget fornem, og i de gamle protokoller betegnes et medlem som “Det ærede medlem Murermester…” o.s.v..

Senere blev der oprettet en skak afdeling og senere også en  bridge afdeling.

Så sent som i 60erne kunne man stadig låne bøger, men det var mest aviserne der blev besøgt. De fine former holdt ligeledes indtil først i 60erne, også i skak afdelingen. 

Først i 90erne kunne skakklubben ikke længere være i lokalerne og flyttede til Bolbro. Efter forhandlinger fik skakklubben lov til at bibeholde navnet.

Erling fik 3½ points i gruppe B, mens andenpladsen blev delt mellem John Erthmann og Oleksandr Litvinov med hver 3 points. De sidste to var dog taget af sted inden præmieuddelingen sidst på aftenen.

I gruppe C blev topopgøret mellem Christian A. Møller og Søren Fleron Jensen spillet forud med Christian som vinder. Disse havnede begge på 4 points og netop dette pointtal nåede Hans Peter Ilkjær også op på så de deler alle tre præmierne i gruppen.

https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28521&groupId=11988&curtab=tour-table

https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28521&groupId=11989&curtab=tour-table

https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28521&groupId=11990&curtab=tour-table

Alt i alt en turnering der er forløbet uden nogen former for problemer eller vanskeligheder. Der har været bemærkelsesværdigt få afbud og tak for det. Sammenligner vi med sidste sæson var vi i år 21 mod 18 sidst. Så vi har mod på at fortsætte turneringen også næste sæson.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *